понеделник , 20 юни 2022
Новините днес

Трима загинали след избухване на товарен автомобил, катастрафирал с 2 тира и 4 автомобила на автомагистрала

Трима души загинаха в ужасяваща купчина на А1 в четвъртък вечерта, потвърдиха от полицията.

Камион избухна в пламъци след катастрофата в окръг Дърам , в която участваха два тежкотоварни автомобила и четири автомобила.

В петък следобед полицията потвърди, че мъж, който е управлявал Toyota Hilux, и мъж и жена, които са били в Vauxhall Crossland, са загинали.

Служителите казват, че официалната идентификация “се очаква да отнеме известно време”, но семействата на триото са били информирани и са подкрепяни от специално обучен персонал.

Спешните служби съобщиха, че “няколко” са ранени, включително двама, които се нуждаят от лечение в болницата на Университета в Северен Дърам.

Шофьорът на един от камионите, 41-годишен мъж, е арестуван по подозрение, че е причинил смърт от опасно шофиране и остава в полицията.

Няколко военнослужещи бяха видими на мястото на северната катастрофа непосредствено след нея, с отломки, разхвърляни по дългия участък от магистралата, заедно със сериозно повредени превозни средства.

Всички аварийни служби, включително авиолинейки, са присъствали на мястото на инцидента в Боубърн и Дърам консултантска служба заяви скоро след това, че изглежда е имало смъртни случаи.

В петък детективът Дейв Аштън, който ръководи разследването, добави: „Това беше мъчителен инцидент за всички замесени и мислите ни са със семейството и приятелите на тези, които са загубили своите близки.

„Това беше неспокойно и тревожно за онези, които станаха свидетели на сблъсъка, и за лицата, реагиращи при извънредни ситуации, включително полицаи, пожарникари и санитари, които присъстваха на местопроизшествието.“

Той добави: „Това ще бъде изключително сложно и продължително разследване, тъй като мястото на сблъсъка се разпростира на известно разстояние и много от участващите превозни средства са сериозно повредени.

„Пътят също ще трябва да бъде оценен за щети преди повторното отваряне, за да се гарантира безопасността на бъдещите участници в движението. Затова шофьорите трябва да избягват района и да планират предварително, ако трябва да пътуват. “

На мястото бяха изпратени седем пожарни екипа, както и тежко спасително звено.

Очаква се пътят да остане затворен в двете посоки в петък между кръстовище 60 (Брадбъри) и кръстовище 62 (Дърам), като продължава работата по безопасното възстановяване на доказателства и премахване на превозни средства.

Служителите призоваха шофьорите да предадат всички кадри от видеокамерата на катастрофата.

Превод и редакция: shocknews-now

Facebook Коментари

About mimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*